• ca   es

HABITATGE AÏLLAT A CALELLA DE PALAFRUGELL, GIRONA

chez bernard

Una segona residència entre pins i alzines.

alçat

respecte pel lloc i integració en el paisatge

Aquest habitatge aïllat s’adapta a la topografia per aconseguir fer el mínim moviment de terres, i a la vegada quedar en una posició que cerca guanyar alçada i vistes al mar.
L’orografia, l’orientació i la vegetació del lloc són els principals punts de partida del projecte. L’estratègia seguida respecta el lloc en tots els seus condicionants.  El volum principal s’alinea amb el costat llarg del solar, orientat a est, per mirar el bosc d’alzines sureres on es troba i deixar enrere la vista de les edificacions veïnes.
L’edifici es barreja amb el paisatge espès de pins i alzines alhora que buida el seu espai central amb un pati generat per un plec de la façana posterior.

un únic color, el blanc, amb el contrapunt de la ceràmica

Una construcció senzilla, formada per dos cossos de geometria regular i una piscina.
La mínima superfície pavimentada indispensable per comunicar l’edifici amb el seu entorn, amb la voluntat que aquest quedi ocult en el bosc que l’envolta. Només la mínima contenció de terres a la tanca est, per tal d’adaptar amb talusos suaus la trobada de l’edifici amb el terreny. Un únic color, el blanc, per tots els paraments verticals de la casa, amb el contrapunt del vermell de la ceràmica.

seccions

a l’obra

 

 

Situació carrer de la Julivia, Calella de Palafrugell (Baix Empordà)
Construcció 2015
Superficie 181,20 m2

crèdits

col·laboradors: Galo Pujana i Pau Martínez Just arquitectura tècnica: Daniel Cordobés càlcul d’estructura: Toni Casas constructora: GOVARO Empresa Constructora

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

la clota

Rehabilitació i ampliació de masia a La Clota, un dels…

udeu arquitectura

can tomeu

En el desenvolupament d’aquest habitatge aïllat al Maresme s’ha donat prioritat a criteris…

udeu arquitectura

ca la pilar

En dos projectes paral·lels es desenvolupen dos habitatges aïllats en dues parcel·les…

udeu arquitectura

splash

Ampliar la terrassa d’un habitatge construint una piscina sobre la…