• ca   es

REHABILITACIÓ DE L'AJUNTAMENT VELL DE FLIX, TARRAGONA

hotel d'entitats

Recuperar un equipament municipal amb molta història, per rebre nous usos mancats d’espai.

vestíbulo-estado-actual    fachada-carrer-major

l’edifici de l’Ajuntament Vell 

El projecte manté el sistema estructural de l’edifici, consolidant o substituint els elements segons el seu estat.
L’estat actual de la teulada fa que en resulti òbvia la substitució. 

El pati central en el que s’ubica l’escala es reconeix com un dels pocs elements singulars de l’edifici, que cal mantenir.

El mal estat en el que es troba la façana posterior, la relació inexistent amb l’estètica de la resta de l’edifici i una geometria fora de normativa són arguments suficients per substituir-la donant resposta a les necessitats dels nous espais.

el nucli d’escala, un element singular

Per donar cabuda a la densitat del nou programa, es desplaça l’accés a la crugia lateral, de menors dimensions i alçada. El vestíbul i la resta de la planta baixa s’ocupa amb els usos més públics i amb més aforament (sala polivalent i sala de reunions). D’aquesta manera no es sobrecarrega l’estructura i es facilita l’evacuació dels espais.
Els espais es comuniquen entre sí dotant la planta de certa versatilitat.
L’escala actual es substitueix per adaptar-la al nou programa i a la normativa vigent, però es manté el concepte de pati del nucli, amb l’accés de llum natural per la nova lluerna, potenciant-ne la singularitat com a espai identificatiu de l’antic edifici. 

esbós_façanaesbós_pati esbós_aula

 

Situació carrer Major 56, Flix (Ribera d'Ebre)
Redacció 2011
Superficie 896,45 m2
Pressupost 998.284,12€

crèdits

promotor: Ajuntament de Flix arquitectura tècnica: Ferran Torta Navarro càlcul d’estructura: Europea Ingenieurbüro SL càlcul d’instal·lacions: Efiener Enginyeria SLP eficiència energètica: Efiener Enginyeria SLP infografia: Iñigo Bilbao

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record…

udeu arquitectura

paranimf

Projecte guanyador del concurs de la diputació de Barcelona per a…

udeu arquitectura

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que…

udeu arquitectura

l'auditori del macba

El projecte neix de la necessitat de dotar l’auditori del…