• ca   es

CONCURS PER LA MUSEÏTZACIÓ DEL CENTRE d'INNOVACIÓ I DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DEL BAIX EBRE A DELTEBRE, TARRAGONA

CIDT Baix Ebre

La creació del Centre d’innovació i desenvolupament turístic del Baix Ebre respon a una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Ebre d’apostar per la diversitat d’actius turístics de la comarca.
El concurs convocat per museïtzar l’equipament dictava que aquest ha de funcionar com a recepció del visitant i com a accés directe, dinàmic i tecnològicament avançat, a tot el potencial turístic de la comarca del Baix Ebre.

L’edifici compta amb dos àmbits ben diferenciats: la sala que formava part de l’antic sindicat, i l’espai fruit de l’ampliació de l’edifici. La proposta contempla un tractament contraposat dels dos espais, un entés com a espai audiovisual polivalent, i l’altre com a espai museogràfic interactiu.

cidt-baix-ebre-taules

l’antic sindicat

La museografia de la sala de l’edifici original es confia a les característiques arquitectòniques i constructives del propi espai, i a la dotació de mobiliari equipat amb continguts interactius. Es proposa una sala clara, amb llum natural, que mostra l’espai de l’antic sindicat amb la seva arquitectura modesta, les seves bigues i encavalladades de fusta. Aquest espai vol ser acollidor, amb un punt domèstic, que faci sentir còmode al visitant.
A l’espai existent, el suport expositiu consisteix en tres taules que contenen un discurs narratiu que explica la presència de cada un dels eixos proposats (cultura, natura i gastronomia) a la comarca del Baix Ebre, i que incorpora elements interactius mitjançant els quals el visitant podrà consultar temes pràctics.

taula_exposició_baix_ebre

 

l’edifici nou

L’espai ampliat funciona com un contenidor de projeccions audiovisuals. Aprofitant la pauta que marquen els pilars, les particions de cartró-guix que defineixen el perímetre de la sala es banyen amb diferents imatges que mostren els principals actius turístics de la comarca.
Es preveu un element de suport suspès des de l’estructura del sostre, del que pengen tots els aparells audiovisuals que equipen la sala, alhora que funciona de safata portacables.

projecció_espai_exposició


Situació Centre d'innovació i desenvolupament turístic del Baix Ebre, Deltebre
Construcció 2013

crèdits

promotor: Consell Comarcal del Baix Ebre infografia: Iñigo Bilbao

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

muhba el call

La museografia de l’espai Muhba El Call té com a…

udeu arquitectura

fundació Palau

L’espai expositiu destinat a la col·lecció de Palau i Fabre modifica…

udeu arquitectura

ebre

Disseny museogràfic de l’exposició permanent sobre arqueologia  Les Terres de l’Ebre: de…

udeu arquitectura

l'auditori del macba

El projecte neix de la necessitat de dotar l’auditori del…