• ca   es

PALAU DE CONGRESSOS A L'ESCOLA INDUSTRIAL DE BARCELONA

paranimf

Projecte guanyador del concurs de la diputació de Barcelona per a la rehabilitació de l’edifici del Paranimf de l’Escola Industrial com a palau de congressos.perspectiva

rehabilitació d’un edifici de Rubió i Bellver

Enfront de l’opció més radical: crear un espai totalment nou, enderrocant l’estructura existent i respectant només l’envolupant de les façanes, opció que, evidentment, obre moltíssim el ventall de possibilitats formals i funcionals, s’opta per acceptar les servituds de conservar l’obra de Rubió i Bellver i de potenciar-ne les seves virtuts.

un sostre acústic que s’obre i es tanca com un paraigües

Configurar i dotar la sala com correspon a un equipament modern, respectant la seva estructura bàsica i, per tant, conservant la imatge exterior de la llanterna i de les cobertes recentment restaurades.
Acabar amb un llenguatge actual, l’espai que l’arquitecte Rubió i Bellver no va arribar a completar i fer-ho sense negar el seu esquelet constructiu, sinó, acceptant-lo com un punt de partida, reconeixent-lo com un valor a actualitzar.


L’element més singular de la proposta de remodelació de la sala és el cel ras de fusta , mòbil i plegable, que es configura com un paraigües invertit que s’estén tapant la llanterna, creant un sostre acústic sobre la platea, o bé es replega, del tot o parcialment a voluntat, deixant visible la llanterna i deixant entrar la llum natural amb més o menys intensitat segons la posició adoptada.
Aquest mecanisme motoritzat és el sistema proposat per a controlar la llum i l’acústica de la Sala Gran i per regular-les o modificar-les d’acord amb les diferents necessitats.
S’incorpora el sistema de grades retràctils Spiralift, que permet replegar-les dins un paviment tècnic. 

configuración-gradas

 

Situació Escola Industrial, carrer Urgell, Barcelona
Redacció 2006
Superficie 7.079 m2

crèdits

promotor: Diputació de Barcelona autors: Bosch/Tarrús Arquitectes i udeu arquitectura càlcul d’estructura: Eskubi-Turró arquitectes SL càlcul d’instal·lacions: PGI enginyeria enginyeria acústica: Audioscan SL il·luminació: Jordi Soler infografia: Iñigo Bilbao

 

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record…

udeu arquitectura

hotel d'entitats

Recuperar un equipament municipal amb molta història, per rebre nous…

udeu arquitectura

fundació Palau

L’espai expositiu destinat a la col·lecció de Palau i Fabre modifica…

udeu arquitectura

l'auditori del macba

El projecte neix de la necessitat de dotar l’auditori del…