• ca   es

REFORMA D'UN HABITATGE AL BARRI DE GRÀCIA DE BARCELONA

gràcia

Reforma integral d’un habitatge situat al principal d’un edifici del barri de Gràcia de Barcelona, catalogat com a conjunt protegit per patrimoni. La construcció és anterior a l’any 1900, i conserva elements originals propis d’una finca règia: paviments hidràulics, motllures de guix al sostre i sòcols de fusta amb  sanefes.

axonometria_reforma_piso

reinterpretar els espais

A banda d’incorporar un nou bany i un vestidor al programa de l’habitatge, i de reformar íntegrament tots els espais, l’objectiu més important de la intervenció era fer arribar la llum a l’espai central i més noble de la casa.
Un altre canvi substancial que va sorgir va ser la possibilitat de millorar la relació del vestíbul, amb la resta d’espais.

vestibulo-asturies

Tot i conservar la configuració dels espais originals, es van eliminar dos envans que van suposar una alteració absoluta de la lectura del lloc.
Ara la zona de dia de l’habitatge és més diàfana, arriba la llum natural a totes les estances, i es genera una relació més fluida entre les diferents peces. Obrint la galeria al vestíbul, s’aconsegueix un accés directe a la terrassa de l’habitatge.

Situació barri de Gràcia, Barcelona
Construcció 2015
Superficie 116,65 m2

CRÈDITS

col·laboradors: Galo Pujana i Pau Martínez Just arquitectura tècnica: Juan Just Caro càlcul d’estructures: Toni Casas fotografia: Julio Ungidos

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

la clota

Rehabilitació i ampliació de masia a La Clota, un dels…

udeu arquitectura

chez bernard

Una segona residència entre pins i alzines. respecte pel lloc…

udeu arquitectura

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record…

udeu arquitectura

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que…