• ca   es

REHABILITACIÓ D'UNA CASA DE CÓS AMB PATI A BENISSANET, TARRAGONA

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que s’obre a un gran pati a través d’una façana vegetal.

una antiga fusteria de poble com a punt de partida

El cos principal d’una antiga fusteria, amb doble alçada, dóna accés al solar des del carrer, alhora que comunica amb un cos longitudinal d’una planta i amb un gran pati que havia estat utilitzat per a la cria d’animals.

una casa oberta al pati

En la rehabilitació es vol conservar el caràcter de les construccions originals i la seva relació amb el pati.

El volum d’accés a la casa, on es troben l’aparcament i el vestíbul, conserva i recupera les parets de pedra i el sostre de canyissos, i esdevé un filtre entre el carrer i l’habitatge. A través d’una franja de serveis (cuina, bany i rebost), s’accedeix a l’habitatge i a l’estudi en planta primera. En el cos longitudinal, els espais que donen al pati i que alhora gaudeixen de la millor orientació, se succeeixen des de l’àmbit més públic al més privat.

la façana vegetal millora l’eficiència energètica de l’edifici

La solució adoptada envolta la pell de l’habitatge amb aïllament tèrmic continu, protegint-lo alhora amb una cambra d’aire. La coberta ventilada veu la seva continuïtat en la façana vegetal proposada: el tancament es recobreix amb un entramat de cables tensats que deixa la cambra d’aire necessària i pel qual s’emparra l’heura parthenocissus quinquefolia (vinya verge). Aquesta dóna ombra durant l’estiu i a l’hivern, per ser de fulla caduca, deixa que el sol escalfi la façana.

  façana-vegetal-rehabilitació-casa

Situació carrer Calvari 28, Benissanet (Ribera d'Ebre)
Construcció 2006
Superficie 205 m2

crèdits

arquitectura tècnica: Espai3 Girona, Josep M. Descarrega càlcul d’estructura: OMA eficiència energètica: Efiener Enginyeria SLP empresa constructora: Germans Clua CB fotografia: Julio Ungidos

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

fossar vell

En aquest habitatge entre mitgeres conflueixen les dualitats: orientació nord –…

udeu arquitectura

ca la neus

Una casa de caps de setmana que s’obre a la vall.…

udeu arquitectura

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record…

udeu arquitectura

casa h2

En aquest habitatge entre mitgeres el desnivell del solar esdevé l’estratègia…