• ca   es

REHABILITACIÓ D’UN MAS A MÓRA LA NOVA, TARRAGONA

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record de la infància del propietari: la terrassa en planta primera on jugava de petit.

mas-de-manou

un reducte d’arqueologia industrial

L’entorn del Mas de Manou, un reducte d’arqueologia industrial a Móra la Nova, conserva les instal·lacions de l’antiga bòbila de Ceràmica Llauradó.
Josep Llauradó i Joan Ardévol, cosins germans, van començar l’activitat amb un forn àrab al Mas de la Coixa, l’any 1914. Aviat van aparaular una finca propera i l’any 1923 van comprar el Mas de Manou, al costat del qual es va aixecar la bòbila. Cap als anys quaranta, els fills es van dividir les propietats: un es va quedar les finques i l’altre la bòbila. El mas el van segregar en dues parts iguals. El cos original de la masia va ser ampliat en diferents moments de la seva història.

L’objectiu del projecte és recuperar la percepció del volum original del mas i de les ampliacions consolidades com a parts de l’habitatge.

una estructura lleugera superposada

Per recuperar la terrassa en planta primera, es proposa una estructura lleugera definint una galeria en planta baixa, que faci de porxo en planta soterrani, a nivell del pati. Aquesta construcció, protegeix la façana sud-oest del sol, generant uns espais d’ombra que poden ser habitats.

estructura-metálica


Els murs de tàpia recuperats i el morter de calç pintat de blauet de les galeries conviuen amb la ceràmica que s’incorpora al projecte en record de l’antiga bòbila.

A l’obra

Situació Partida de Les Sequines, Móra la Nova (Ribera d'Ebre)
Redacció 2012
Construcció en construcció
Superficie 242,80 m2

crèdits

arquitectura tècnica: Daniel Cordobés, Joan Rodríguez càlcul d’estructura: Toni Casas constructora: Albert Rovira Espés

M’agrada el que he vist, vull un pressupost

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

ca la carme

Una casa de cos a Marçà en diàleg amb la tradició. una…

udeu arquitectura

hotel d'entitats

Recuperar un equipament municipal amb molta història, per rebre nous…

udeu arquitectura

paranimf

Projecte guanyador del concurs de la diputació de Barcelona per a…

udeu arquitectura

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que…