• ca   es

REHABILITACIÓ I AMPLIACIÓ DE MASIA A LA CLOTA, BARCELONA

la clota

Rehabilitació i ampliació de masia a La Clota, un dels nuclis més antics del districte d’Horta-Guinardó. Arquitectura vernacular versus industrialització.

 

Respectar el volum original, una construcció senzilla i austera, posant-lo en valor en contraposició a una arquitectura modular industrialitzada, muntada en sec, que permeti augmentar la superfície de l’habitatge a baix cost, i recuperar els espais de les construccions precàries existents, que amb el temps han adquirit usos que han esdevingut hàbits als que no es vol renunciar.

S’estudien diferents versions en què l’antiga masia funciona com un espai central, en diàleg amb una sèrie de volums que l’envolten.
Respectant les regles del joc, buscant la repetició d’un mòdul o bé d’elements estandarditzables, es pot anar afegint o retirant peces, segons avancen les converses amb els promotors.

Una peça important és el porxo, actualment un cobert fibrociment sobre una estructura de fusta a la sortida de l’habitatge, que es manté en totes les versions i que es planteja com a estança interior-exterior que articula la relació entre la masia i els volums de l’ampliació.

 

Situació passatge de Feliu, La Clota, Barcelona
Redacció 2015

crèdits

col·laboradors: Galo Pujana i Pau Martínez Just 

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

ca la carme

Una casa de cos a Marçà en diàleg amb la tradició. una…

udeu arquitectura

can tomeu

En el desenvolupament d’aquest habitatge aïllat al Maresme s’ha donat prioritat a criteris…

udeu arquitectura

mas de manou

Rehabilitació d’un mas, recuperant-ne el volum original i reconstruint un record…

udeu arquitectura

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que…