• ca   es

PROJECTE MUSEOGRÀFIC DEL CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA PATUM A BERGA

la patum

A partir d’un encàrrec de l’Ajuntament de Berga, es realitza un projecte museogràfic sobre La Patum.

el Centre d’Interpretació de la Patum

L’edifici és un espai amb unes característiques formals i unes dimensions que condicionen la ubicació dels continguts museogràfics.

àmbits-patum-berga

La façana del Centre d’Interpretació de La Patum està definida per una estructura que, com una gran bastida, deixa un espai tècnic delimitat per una doble pell. D’aquest àmbit i de la pell interior que el defineix, en disposarem com a marcs del projecte museogràfic.

un gran plató com a suport audiovisual

El Centre d’Interpretació de la Patum s’entén com un gran plató, les superfícies del qual donaran suport al contingut audiovisual que s’hi projectarà. Aquesta concepció de l’espai aporta la flexibilitat que demanava l’enunciat del projecte.

espai-central-patum

Hi ha dos espais expositius molt diferenciats, l’espai central, que mostra els personatges i el bestiari de la festa ocults sota embolcalls (és alhora exposició i magatzem) i els espais adjacents, on es tracten els elements o personatges que mereixen una atenció especial.
L’edifici podria acollir puntualment altres continguts i esdeveniments de caire privat per treure rendiment de l’equipament.

Franges verticals de diferents elements i materials

L’estructura que se superposa als pilars i les jàsseres de l’edifici permet la disposició en franges verticals dels diferents elements i materials que configuren la pell interior i que es contraposen amb la horitzontalitat del sòcol de vidre.

plànols-patum-berga

Amb un sol traç i com a ressò de la morfologia de l’espai es dibuixa la passera tècnica.
El tractament de la pell del Centre d’Interpretació de la Patum aporta textura a les superfícies blanques que delimiten l’espai i les condiciona per rebre els continguts museogràfics.

crèdits

promotor: Ajuntament de Berga disseny museogràfic: Josep Mañà disseny gràfic: Produccions Calidoscopi SA disseny de continguts: udeu arquitectura assessorament científic: Albert Rumbo infografia: Iñigo Bilbao

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

CIDT Baix Ebre

La creació del Centre d’innovació i desenvolupament turístic del Baix…

udeu arquitectura

salomó ben adret

L’exposició temporal Salomó ben Adret de Barcelona, 1235-1310. El triomf…

udeu arquitectura

vila de madrid

El Centre d’Interpretació de la Via Sepulcral Romana de la…

udeu arquitectura

ebre

Disseny museogràfic de l’exposició permanent sobre arqueologia  Les Terres de l’Ebre: de…