• ca   es
21/11/2012

la maqueta

Per entendre bé l’estructura del MAS DE MANOU, l’entorn, com se li afegeixen les terrasses… res millor que una maqueta de treball.

casanostra-mas de manou-01

Sovint el lloc, l’edifici existent, la proposta… fan necessària la construcció d’una maqueta. A nosaltres ens ajuda molt durant el procés de projecte per tal de comprovar si les decisions preses sobre el paper són les bones. No cal res massa complex: una mica de cartró, cola, i a treballar.

casanostra-mas de manou-02

Per bé que les noves tecnologies de modelització 3D (de les que ja parlarem més endavant) són també molt útils i ens ajuden de la mateixa manera que ho fa la maqueta, a nosaltres segueix agradant-nos més aquest procés artesanal.

casanostra-mas de manou-03

Més ràpid al principi, més intuitiu, amb un altre ritme de treball, més reposat, que et permet pensar en les solucions alhora que retalles, enganxes, i que finalment dóna un objecte, que es pot tocar, girar, remenar i posar de cap per avall per vereu-li totes les vergonyes… o virtuts.

Precisament per això en diem maqueta de treball, ja que no és un producte acabat i polit per posar a l’aparador, sinó una eina que ens ajuda a prendre decisions durant el projecte.

casanostra-mas de manou-05

I finalment l’úlima versió, retocada, consensuada i ben maquillada, farà que el promotor, en ocasions poc entrenat en la comprensió dels plànols, entengui com nosaltres la proposta.

casanostra-mas de manou-

Per nosaltres és molt còmode treballar amb cartró i cola blanca. Amb el temps el marró, el gris i el blanc dels cartrons que utilitzem han esdevingut marca de la casa. Amb els gruixos i les qualitats que treballem els podreu trobar a RAIMA, al carrer Comtal 27 de Barcelona, per si us animeu!

casanostra-mas de manou-07

Per més informació sobre aquest projecte podeu consultar el web d’UDEU.

Comparteix aquest post!

2 comentaris a “la maqueta”

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

Guarda el teu nom, email i lloc web en aquest navegador per la pròxima vegada que comenti.