• ca   es

HABITAGE AÏLLAT A MÓRA LA NOVA, TARRAGONA

slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal

ca la pilar

En dos projectes paral·lels es desenvolupen dos habitatges aïllats en dues parcel·les que, tot i ser independents, són veïnes i formen part d’un únic encàrrec: Ca la Pilar i Ca la Cristina.
El tractament de volums i façanes ajuda a llegir cada edifici com a part d’un conjunt.

un solar estret i llarg

Ca la Pilar s’ubica en un solar estret i llarg, en el que cal esgotar l’ocupació de la parcel·la per tal d’encabir-hi el programa: un habitatge complet en planta baixa i una part de programa complementari en planta primera. El garatge se situa ocupant tota la construcció en planta soterrani.

ca-la-pilar-esbos

la façana es pelega en un petit pati d’accés

Els gàlibs (els límits edificables respecte als llindars de la parcel·la) dibuixaran el perímetre de l’edificació en planta. Com que l’edifici també serà llarg i estret, les estratègies a emprar hauran d’evitar una lectura excessivament longitudinal tant del volum exterior com de l’espai interior: entrades de llum laterals, espais distribuïdors que desdibuixen el passadís i un pati d’accés que divideix la zona diürna de les dependències més privades, són alguns dels plantejaments inicials.

casa-unifamiliar

L’entrada a la casa es produeix mitjançant un plec a la part central de la façana longitudinal, un petit pati que divideix la zona de dia, orientada a sud, de la zona de nit, orientada a est. Els passos i l’escala d’accés al primer pis se situen a la façana posterior de l’habitatge, orientats a oest.
L’habitatge s’obre amb un porxo a l’espai lliure del solar, de cara a la piscina. La construcció parcial en planta primera deixa terrasses als dos extrems de l’edifici.

A l’obra

 

situació: Móra la Nova, Ribera d’Ebre data: 2014
arquitectura tècnica:
Daniel Cordobés, Joan Rodríguez càlcul d’estructura: Toni Casas constructora: Construccions Terra Alta SCCL infografia: Iñigo Bilbao

 

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

chez bernard

Una segona residència entre pins i alzines. respecte pel lloc…

udeu arquitectura

can tomeu

En el desenvolupament d’aquest habitatge aïllat al Maresme s’ha donat prioritat a criteris…

udeu arquitectura

quatredú

Els pares tenien un solar massa gran, amb una casa,…

udeu arquitectura

l'antiga fusteria

Una vella fusteria entre mitgeres transformada en un habitatge que…