• ca   es
19/09/2013

dos habitatges veïns

Al mes de juliol vam iniciar el projecte de dos habitatges unifamiliars aïllats a Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre. Les parcel·les, tot i ser independents, són veïnes i formen part d’un únic encàrrec, de manera que hi estem treballant de forma conjunta.

casanostra-ca la pilar i ca la cristina-ortofotopla-01

D’una banda, Ca la Pilar s’ubica en un solar estret i llarg, en el que cal esgotar l’ocupació de la parcel·la per tal d’encabir-hi el programa: un habitatge complet en planta baixa, i habitacions de cap de setmana per a la família d’una de les filles a la planta pis. Els gàlibs (els límits edificables respecte als llindars de la parcel·la) dibuixaran el perímetre de l’edificació en planta. Com que l’edifici també serà llarg i estret, les estratègies a emprar hauran d’evitar una lectura excessivament longitudinal tant del volum exterior com de l’espai interior: entrades de llum laterals, espais distribuïdors que desdibuixen el passadís i un pati d’accés que divideix la zona diürna de les dependències més privades, són alguns dels plantejaments inicials.

 casanostra-ca la pilar-esbos

En el cas de Ca la Cristina, el solar és més proporcionat, però com que l’habitatge ha de ser adaptat i tot el programa ha de desenvolupar-se en planta baixa (garatge inclòs), també s’esgotarà l’ocupació de la parcel·la.

casanostra-ca la cristina-esbos

Després de quadrar els programes en planta, en una primera aproximació al tractament dels volums d’ambdues edificacions, l’alçada de Ca la Cristina ens dóna la pauta per relacionar els dos habitatges: si tractem de manera similar les dues plantes baixes, s’establirà un diàleg entre elles, diferenciant-se pels elements de coberta i la construcció en planta pis de Ca la Pilar.

casanostra-ca la pilar-foto maqueta

Per tal de mostrar aquestes primeres estratègies als clients, de manera entenedora, el que fem és obrir un tauler al pinterest del nostre blog, amb imatges de referència d’altres projectes i altres arquitectes.

Comparteix aquest post!

2 comentaris a “dos habitatges veïns”

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

Guarda el teu nom, email i lloc web en aquest navegador per la pròxima vegada que comenti.