• ca   es

REFORMA DE L'AUDITORI DEL MUSEU D'ART CONTEMPORANI DE BARCELONA

slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal

l'auditori del macba

El projecte neix de la necessitat de dotar l’auditori del MACBA de versatilitat funcional, d’una certa autonomia, amb accés directe des de l’exterior, d’ampliar la seva superfície i de condicionar les seves instal·lacions.

un edifici de Richard Meier com a punt de partida

S’intervé en un edifici singular, de l’arquitecte Richard Meier. Compositivament l’actuació vol ser clara en la concepció dels nous espais sense recórrer a excessius formalismes, respectant el caràcter de l’edifici.

criteris d’intervenció

Al nou espai d’accés s’opta per una arquitectura molt massiva, molt construïda, gairebé com si l’escala fos el resultat d’una excavació en el terreny que crea una nova façana interior i permet l’entrada de llum natural al vestíbul. Seguint una línia respectuosa amb l’arquitectura existent els acabats mantenen els criteris establerts a la resta de l’edifici.
L’auditori, en canvi, adquireix una expressivitat formal que contrasta amb aquesta arquitectura. Per exigències funcionals els paraments són foscos, amb materials tous que funcionen com absorbents acústics. La franja perimetral de 2,45m, que correspon a l’alçada lliure sota l’altell, està configurada amb un enrastrellat de fusta que deixa passar el so i alhora protegeix els panells acústics que queden a l’abast del públic.

secció detall constructiu

situació: MACBA, Barcelona data: 2004
promotor:
Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) col·laboradors: Gonzalo Rudolphy, Miguel Ortel arquitectura tècnica: Arseni Pérez, Espai3 Girona càlcul d’estructura: Eskubi-Turró arquitectes SL càlcul d’instal·lacions: Article 11 SL enginyeria acústica: Audioscan SL il·luminació: Toni Rueda empresa constructora: Preufet SA project manager: Luis Fernández de GAM SL fotografia: Julio Ungidos

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

fundació Palau

L’espai expositiu destinat a la col·lecció de Palau i Fabre modifica…

udeu arquitectura

38 hpo

L’edifici d’habitatges de protecció oficial s’organitza en dues barres paral·leles…

udeu arquitectura

casa h2

En aquest habitatge entre mitgeres el desnivell del solar esdevé l’estratègia…