• ca   es

Exposició temporal a l'espai del MUHBA al Call de Barcelona

slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal
slider principal

salomó ben adret

L’exposició temporal Salomó ben Adret de Barcelona, 1235-1310. El triomf d’una ortodòxia s’ubica en la planta primera de l’espai del MUHBA el Call, una sala petita d’ús polivalent.

condicionar un espai no museístic

Aconseguir la superfície expositiva necessària per un discurs expositiu dens, amb un volum de text considerable, que s’imposa a la gràfica i als objectes i, alhora, condicionar la sala com a espai museogràfic.

tres caixes de llum generant superfície expositiva

La disposició a l’espai de les estructures expositives facilita la lectura del discurs i marca el recorregut de l’exposició.
Tres estructures metàl·liques suporten els plafons de metacrilat amb el text i la gràfica de l’exposició, i alberguen les vitrines amb els objectes.

disseny-museu-muhba-call
El color Bordeus que s’ha aplicat a les parets i sostre de la sala, posa en valor el mur de pedra original de l’edifici, a l’hora que ajuda a silenciar el soroll visual de l’entorn, creant una atmosfera més escenogràfica.
La llum freda que retroil·lumina els plafons gràfics contrasta amb la llum càlida de l’interior de les vitrines, lacades en color Bordeus, atorgant un tractament més delicat als objectes.

 

haggadah
celebració del naixement, acte conegut com a “vijola”

 

situació: districte de Ciutat Vella, Barcelona data: 2010
promotor:
Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) disseny gràfic i muntatge: Produccions Calidoscopi SA fotografia: Julio Ungidos assessorament científic i guió general: Manuel Forcano assessorament històric i documentació: Victòria Mora (MUHBA) selecció i documentació d’obejectes: Júlia Beltrán de Heredia (MUHBA) coordinació de l’exposició: Núria Miró (MUHBA)

fgdfgdfdq

ALTRES TREBALLS

udeu arquitectura

muhba el call

La museografia de l’espai Muhba El Call té com a…

udeu arquitectura

viatge mar enllà

La Sala Capmany del Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició…

udeu arquitectura

vila de madrid

El Centre d’Interpretació de la Via Sepulcral Romana de la…

udeu arquitectura

ebre

Disseny museogràfic de l’exposició permanent sobre arqueologia  Les Terres de l’Ebre: de…