• ca   es

OBRA NOVA

EM VULL FER UNA CASA!

Segur que fa temps que somnies amb la teva casa ideal: Una gran sala amb un porxo assolellat, a la vora d’una cuina oberta, amb tres… no, millor quatre habitacions; i una a la planta baixa, amb un bany, que no se sap mai… Una terrassa a la planta primera per sortir-hi abans d’anar a dormir… Ah! I un bon vestidor! Si ja ho tens tot clar, ha arribat el moment d’escriure la carta als reis.

Cal ser ambiciosos, no et deixis res al tinter, no et faràs una casa gaires vegades i en aquesta hi han de cabre totes les teves il·lusions. I si ja tens clar el programa de necessitats i quan et poses a dibuixar-ho no te’n surts…

Contacta amb nosaltres

EL PROJECTE

Comencem a treballar plegats. Ens hem de conèixer: entre les teves idees i els nostres suggeriments hem de trobar el punt de partida del projecte. Amb aquests estudis previs encaixem la proposta en el solar en funció del programa, la normativa i també del teu pressupost. I en aquests primers passos és molt important definir l’adaptació al lloc per aconseguir un edifici més eficient. Amb aquestes primeres dades podem fer una estimació aproximada del que et pot costar tot plegat, incloent tècnics (a més d’un arquitecte et caldrà un arquitecte tècnic a l’obra), construcció, impostos…

Saber el què et vols gastar ara ens ajudarà a ajustar el disseny per evitar renúncies i sorpreses posteriors.

Et demanarem que ens mostris quin tipus de casa t’agrada, compartirem imatges i plegats estudiarem arquitectures que et puguin interessar (ens agrada utilitzar el pinterest com a lloc d’intercanvi de referències).

estudis previs

QUÈ NECESSITO PER DEMANAR LLICÈNCIA (I FINANÇAMENT SI CAL)?

El projecte bàsic és el document amb el que obtenim la llicència administrativa per construir i amb el què, si cal, podràs anar a parlar amb el banc per obtenir el finançament necessari. La llicència municipal, però, quedarà subjecta per fer-se efectiva a la posterior presentació del projecte executiu. En aquesta fase fixem la distribució en planta, l’aspecte de l’edifici, les seves dimensions, i el tipus de materials. Has d’estar molt segur de les decisions a prendre. Per ajudar-te a llegir el que s’està treballant sobre paper utilitzem diferents eines: maquetes de treball (ens agrada fer-les amb cartró), modelitzacions virtuals en 3D, i exemples construïts que il·lustren allò que et proposem.

projecte bàsic

QUÈ EM COSTARÀ LA CONSTRUCCIÓ?

Finalment redactem el projecte executiu, un document tècnic que descriu com es construirà el que ara només és un dibuix. Sistemes constructius, detalls, especificacions de materials, equips… I amb els plànols i els amidaments d’aquest document podràs demanar valoració del que costarà construir casa teva.

Com més definit quedi el projecte, menys sorpreses tindrem a l’obra… i en el pressupost.

projecte executiu

A L’OBRA

Des d’udeu ens agrada portar un control exhaustiu de l’obra, per això ens hi involucrem des del primer moment. Et podem ajudar a buscar el constructor, a comparar pressupostos, a revisar contractes… Abans de començar també et caldrà contractar un arquitecte tècnic que dugui el control d’execució de l’obra, la coordinació de seguretat i salut i el control de qualitat. Et podem ajudar a trobar-ne un o bé posar-te en contacte amb algun dels nostres col·laboradors habituals. I ja només ens queda començar! Perquè tot surti com hem projectat plegats, cal que planifiquem reunions periòdiques a l’obra amb el cap d’obra de la constructora, l’aparellador i els industrials.

És molt important fer un seguiment intensiu de l’obra perquè casa teva quedi tal com l’hem pensada.

control de l'obra

…i si encara no tens solar

Estàs davant de la que segurament serà la decisió més important que hauràs de prendre: trobar el solar encertat.

A banda de que la zona i el preu t’encaixin, has de tenir en compte altres aspectes també molt importants: l’orientació, la topografia, la normativa urbanística, etc.

Cal que t’assessoris bé:

T’acompanyem a visitar els possibles solars, et cerquem tota la documentació urbanística i t’assessorem sobre quin tipus de casa et podràs fer en cada cas.

cerca de solar

REFORMES

La cuina és vella i poc funcional? La família creix i cal una nova habitació? Són temps de canvis i cal que el teu pis s’adapti a noves necessitats? O, simplement, et bé de gust donar-li un aire nou a casa teva?

PRODUCCIÓ D'OBRA

Permisos d´obra, coordinació d'industrials, gestió de proveïdors,... La construcció d´una vivenda, fer reformes o rehabilitar una casa comporta molta feina i temps. Si veus que necessites un cop de mà, nosaltres podem ajudar a fer-ho tot més fàcil.

ALTRES SERVEIS

A més a més, podem ajudar-te amb altres tràmits administratius i burocràtics. 

estudis previs (OBRA NOVA)

projecte bàsic (OBRA NOVA)

Producció dels documents de projecte:

projecte executiu (OBRA NOVA)

Producció dels documents de projecte:

Altres documents associats:

control de l'obra (OBRA NOVA)

Per la tria d’empresa constructora

Seguiment i control del projecte a l’obra

Documentació requerida per les administracions:

cerca de solar (OBRA NOVA)