• ca   es
23/09/2013

gelosies

casanostra-gelosies-aparells ceràmics

En els primers estudis de façana per Ca la Pilar i Ca la Cristina, es proposa donar continuïtat als dos habitatges amb el tractament de la planta baixa.

Com a primera opció es contempla treballar amb obra de fàbrica ceràmica a cara vista. A partir d’una peça ceràmica manual s’estudiaran els diferents aparells ceràmics, és a dir, les diferents disposicions i lligams entre peces.

El que es pretén és evitar un tractament homogeni de tota la superfície, que podria resultar massa pesat (sobretot en el cas de Ca la Pilar, amb una longitud de façana considerable). Però a la vegada es vol  marcar el volum en planta baixa, donar-li pes… Una contradicció!

L’opció que es dóna és la d’utilitzar diferents aparells ceràmics, ja sigui per construir les parts cegues del mur, com per desdibuixar-lo en gelosies que amaguin les obertures que cal filtrar: les corresponents a les parts més privades de l’habitatge (banys) i les que deixen passar la llum del sol a través de la façana orientada a oest.

gelosia01

Casa de camp a Villorba di Sacile, Pordenone, Itàlia. Elasticospa i Elastico3.

gelosia02

Casa moderna de maó a Nanjing, Xina. Atelier Zhanglei.

gelosia03

La Seca Espai Escènic Brossa a Barcelona. Meritxell Inaraja.

gelosia04

Assecador de tabac a Puente del Arzobispo, Toledo.

gelosia05

Fondation Maeght, Saint Paul de Vence, França. Josep Lluís Sert.

gelosia06

Barana de jardí.

(Al tauler sobre gelosies del nostre pinterest trobareu tots els enllaços a la font de les imatges que apareixen en el post.)

Comparteix aquest post!

Deixa un comentari

* Camps obligatoris

Guarda el teu nom, email i lloc web en aquest navegador per la pròxima vegada que comenti.